Pisicile si atractia lor pentru Planta Paianjen :)

Pisicile si atractia lor pentru Planta Paianjen :)

 

spider plant and cats, pisicile si plantele de apartament

Dacă sunteți atât un pasionat de plantele de apartament, cât și un proprietar de pisică, veți ști că unele dintre feline pot fi obsedate de plantele de apartament. Le place să mestece frunze, să doarmă pe pământ și, uneori, chiar... folosesc plantele pe post de litiera. Uf! Există totuși o plantă pe care toate pisicile par să o íubeasca': Chlorophytum comosum, cunoscută și ca planta păianjen.

 

De ce pisicilor le plac plantele păianjen? Și, mai important, este planta păianjen sigură pentru pisici? Continuați să citiți pentru a afla tot ce trebuie să știți despre posesia plantei păianjen cu pisici și dacă ar trebui să vă faceți griji sau nu.

 

Ai venit aici în căutarea unor plante de apartament sigure pentru pisici? Planta păianjen este una dintre ele, dar, din fericire, nu este singura specie pe care o poți crește. 

 

De ce pisicilor le plac plantele păianjen?

Unii oameni cred că pisicile pot fi atrase de plantele păianjen, deoarece frunzele lungi seamănă cu iarba, pe care pisicile o mănâncă pentru a-și îngriji stomacul.

 

Alții susțin că are de-a face cu plantele păianjen care produc compuși similari cu opiu, ceea ce face ca pisicile să le simtă la fel ca și cu catnip-ul! Indiferent de ceea ce le provoacă fascinația, pisicile pur și simplu nu se pot sătura de plantele păianjen.

 

Planta păianjen este sigură pentru pisici?

Potrivit ASPCA, plantele păianjen nu sunt otrăvitoare pentru pisici. Cu toate acestea, deoarece pisicile ronțăie adesea plante păianjen pentru a-și întări stomacul, este posibil să găsiți vărsături din când în când.

 

Deși efectele sunt raportate a fi ușoare, ar trebui să nu lăsați totuși plantele păianjen la îndemână. La urma urmei, nu vrem ca pisicile sa aibă de suferit.

 

Sfaturi pentru a împiedica pisicile să mănânce plante păianjen

 

Păstrați-vă plantele păianjen în ghivece suspendate. Dacă este posibil, încercați să atârnați plantele în zone în care pisica dvs. nu poate ajunge. Acest lucru se aplică în special plantelor păianjen, care oricum arată minunat atunci când sunt cultivate în jardiniere suspendate.

 

Amintiți-vă că pisicile sunt cățărători grozavi, așa că asigurați-vă că nu există mobilier pe care pisica dvs sa il poate folosi pentru a ajunge la ele.

Păstrați-vă plantele păianjen într-o cameră separată. Păstrarea plantelor de interior în locuri în care felina ta nu poate intra este întotdeauna o modalitate bună de a păstra pacea între cele 2. De exemplu, mulți oameni păstrează plante de apartament în băi pentru a profita de umiditate.

 

Există o mulțime de variante de iarbă pentru pisici și plante catnip pe piață pe care pisica ta le poate mesteca pe îndelete și, din fericire, sunt foarte ușor de cultivat acasă. Faptul ca aveți aceste plante pentru pisici, va face ca felina d-voastră sa nu mai fie interesată de plantele tropicale.

Unul dintre motivele pentru care pisica ta poate teroriza plantele de apartament este că se plictisește! Încearcă să faci jocul cu pisica ta parte a rutinei zilnice pentru a-și consuma energia. 

 

Dacă pisica insista să ajungă la plantele tale de apartament pentru a le mânca, vorbește cu medicul veterinar. După cum am menționat mai devreme, pisicile mănâncă plante pentru a induce vărsăturile.

 

Sfaturi pentru a împiedica pisicile să-ți folosească plantele păianjen ca și litiera:

Deși majoritatea oamenilor sunt mai frustrați de faptul că pisicile mănâncă plantele de apartament, unele pisici îti îngreunează viața folosind ghivecele plantelor de interior pe post de litiera. Deoarece acest lucru poate provoca mult disconfort pentru tine, iată câteva lucruri pe care le poti incerca pentru a împiedica acest lucru:

 

Asigurați-vă că litiera este mereu curată. Pisicile sunt creaturi curate și vor căuta în altă parte dacă litiera este prea murdară. Aceasta înseamnă că ar trebui să le curățați litiera cel puțin o dată pe zi. Dacă aveți mai multe pisici, ar trebui să aveți cel puțin o litiera per pisică (plus una suplimentară, dacă este posibil).

 

De asemenea, este recomandat să puneți litiere în diferite zone ale casei în cazul în care o pisică devine teritorială. Dacă aveți o pisică care nu are voie sa folosească propria litiera din cauza alteia mai bătăușă, solul din ghivecele plantelor de apartament poate fi singura ei opțiune!

Luați în considerare schimbarea pietrisului folosit la litiera. Uneori, pisicile vor caută alt loc pentru a-și face nevoile atunci când așternutul le deranjează labele. De exemplu, pietricelele pot fi prea incomode pentru a sta pe ele, iar variantele cu praf le pot deranja ochii sau plămânii.

 

Dacă aveți o pisică fără gheare, aceasta poate fi și mai sensibilă la tipul de așternut pe care îl folosiți și poate folosi ghivecele plantelor ca și varianta de backup.

Acoperiți stratul superior de sol. 

Pentru ca plantele să fie mai greu de săpat, luați în considerare acoperirea stratului superior de sol cu ​ pietricele care să se potrivească cu estetica pe care o preferi!

 

Alți iubitori de plante și animale, au găsit ca fiind buna varianta prin care infig (pe jumatate) multe scobitori în solul plantelor, astfel încât acesta sa arate ca un arici. În felul acesta, pisica ta va fi derutata și nu va avea, efectiv, acces la pământul plantelor.

 

Speram tare mult ca aceste randuri sa-ti fie de folos :)