Amenajare Living Apartament Copou/Iași

Amenajare Living Apartament Copou/Iași

Încă de la început am fost entuziasmați de acest apartament absolut superb, situat într-o casa construită în anul 1896, casă care a găzduit Balurile Casei Regale

De când eram mic, îmi amintesc ca îmi doream să locuiesc în această casă. Adesea, când mă aduceau părinții la plimbare în Parcul Copou, le spuneam că atunci când voi fi mare, voi locui în această casă.

În urmă cu o lună am primit cheile acestui apartament, complet renovat, cu pereții albi și mirosul de casa veche, specific acestui loc de poveste. Sincronizarea s-a dovedit a fi ideală, reușind astfel să fac din acest apartament un cadou perfect iubitei mele, Andra, care se confrunta cu o problemă de sănătate, perioadă pe care preferăm să o punem în "Sertarul cu Evenimente pe care nu vrem să ni le amintim”.

O săptămâna a durat până să alegem și să schimbăm culoarea pereților, o săptămâna în care somnul nu a fost prietenul nostru. Împreună cu Filip, colegul meu, am realizat partea de amenajare si design. Acesta ne-a fost termenul în care trebuia sa ne încadram, astfel încât sa fie totul gata, fresh si numai bun de Casă Noua pentru Andra, iubita și sursa mea de inspirație.

Știam din start ca plantele vor fi punctul forte al apartamentului, însă eram focusați si pe mobilier, design si funcționalitate. Am luat agenda telefonului la răsfoit și am ajuns la unii dintre cei mai talentați prieteni pe care ii am. Ușor, ușor am adus opere de artă în casa, opere ce și-au găsit locul singure, fără să țină cont de părerea mea. Ramona Biciușcă, cu al său vas pentru plante, cu tepi, de dimensiuni mari. Crotaline cu pictura prin care a scos in evidență trupul Andrei, Ciprian cu ale sale materiale absolut fantastice, materiale pe care le-am folosit la draperii, perdele, baldachin și nu în ultimul rând Oobood, care a adus jungla la/în interior, junglă ce se joacă cu mintea ta, de fiecare data când ajungi acasă.

Este evident că am ales câteva dintre plantele mele preferate.

Monstera Deliciosa XXL este nelipsită din orice peisaj tropical, ea fiind una dintre plantele cele mai comune, însă nu atât de comună este dimensiunea celei pe care o avem în casă.

Strelitzia Nicolai XXL este o plantă pe care o recomandăm absolut tuturor clienților, deoarece este impresionantă, absolut nepretențioasă si ușor de acomodat cu spațiul în care dorim să o amplasăm.

Pheonix-ul XXL are locul lui de cinste, lângă birou. Un aranjament XXL din ZZ plant este cea mai bună idee pentru colțurile cu puțină lumină, zonele pe care nu ne dorim să le aglomerăm cu   becuri, cabluri și corpuri de iluminat. Ținând cont de faptul că am ales ca pereții și tavanul living-ului să fie albaștri, a trebuit să suplimentăm cantitatea de lumina oferita plantelor cu câteva becuri cu lumina de creștere, conectate la o priză programabilă.

Plantele au nevoie de 14-16 ore de lumină pe zi, iar calitatea luminii trebuie sa fie cât mai apropiată de lumina naturală, lumina soarelui. Bineînțeles că ultimele detalii au fost puse la punct cu ajutorul și implicarea Andrei, cu decizii luate pe baza feeling-ului si reacției de moment: "Vai, nu am văzut ceva mai frumos în viața mea!.... Ok, îl cumpărăm". Acest tip de reacție funcționează mereu, ba chiar te face să iei cele mai bune decizii, fără a mai fi nevoie de analiză ulterioară a subiectului.

Suntem tare mândri de amenajarea living-ului, suntem siguri că am luat cele mai frumoase decizii și acum nu facem decât sa ne așezăm pe canapea, să ne uităm în jurul nostru și să zâmbim satisfăcuți și fericiți.

Lăsăm imaginile să vorbească de la sine, urmând că în foarte scurt timp să completăm galeria cu fotografii din celelalte încăperi ale apartamentului.

Text de Bogdan Harabagiu

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai 01

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai 02

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai 04

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai 05

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai 06

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai 07

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai 08

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai 09

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai09

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai 11 zz plant

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai 12

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai 13

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai14

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai 16

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai 18

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai 19

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai20

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai 21

Monstera Deliciosa Amenajare Living Strelitzia Nicolai23